WERK

The Whale Run

The Whale Run Iceland is een initiatief van Hard to Port. Hard to Port is een non-profit organisatie die als doel heeft de commerciële walvisvangst in Iceland te beëindigen en zich inzet voor de waardering en bescherming van walvissen. Om dit positief bewustzijn bij mensen te creëren, met name bij de Icelanders zelf, werd in 2019 een ludieke actie in het leven geroepen: The Whale Run Iceland. Dit is een loop door het Icelandse landschap met een prijsuitreiking. Omdat de Icelanders bekend staan als enthousiaste sporters hoopt Hard to Port velen van hun te bereiken.

De Kabelfabriek werd gevraagd het logo en de branding voor deze loop te verzorgen.

Het was gelijk duidelijk dat de walvis het icoon moest worden voor dit evenement. Om visueel de link met Iceland te leggen werden de kleuren van de nationale flag met een frisse twist verwerkt. Het rood staat daarnaast ook voor de compassie met de walvissen. De lijnen in het logo zijn sportief en verbeelden zowel een looproute als ook het landschap.

Het logo en de branding werden gelijk ingezet op social media en in marketingacties. En het publiek reageerde met positief respons. Door de corona crisis dit jaar is de loop verplaatst naar het volgend jaar, 2021.