Slotmanifestatie stad van de toekomst

Het afgelopen jaar werkten de Kabelfabriek mee in een multidisciplinair team onder leiding van WAM Architecten aan een visie voor de Stad van de Toekomst met voor ons team de focus op het centrum van Den Haag. De ontwerpstudie was het initiatief van BNA die 10 ontwerpteams selecteerden en in 5 steden een case van een vierkante kilometer. Afgelopen vrijdag vond de slotmanifestatie plaats in Pakhuis de Zwijger.

Slotmanifestatie stad van de toekomst - De Kabelfabriek
Niet eerder maakten we iets voor 9 schermen. In pakhuis de Zwijger kan dat.

Voor de Stad van de Toekomst bedachten we persona’s en scenario’s om de stad nu en in de toekomst tot leven te wekken. We bekeken de positionering en de identiteit van Den Haag en hebben ons verdiept in de strategie van de omliggende steden (Delft, Rotterdam en Leiden. Waar liggen de kansen? Wat gebeurt er ondertussen bij de buren? Wat kun je verwachten van 2040? Een beknopt overzicht van de uitkomsten van ons ontwerpteam vind je hier.

Slotmanifestatie stad van de toekomst - De Kabelfabriek
De toekomst bouw je niet alleen. 🙂

Hieraan werkten mee Wilfried van Winden (WAM architecten), Wilfred Hoogerbrug (Stadfactor), Marie-Laure Hoedemakers (Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten), Leon Emmen (Smartland landscape architects), Amber Leeman (Kabelfabriek), Geert Camp en André Dekker (Observatorium), Martijn Kievit (Goudappel Coffeng), Jorrit van den Houten (Witteveen+Bos), Judith Schotanus (Studio Schotanus)