Campagne docententekort

Met een infographic kun je snel veel informatie laten zien. Bijvoorbeeld hoe de verwachte tekorten eruit gaan zien in de toekomst.

Lerarentekort in het basisonderwijs, onheilspellende prognoses voor het VO; je hebt het waarschijnlijk al in het nieuws voorbij zien komen. Maar voor niet elk schoolvak zijn deze prognoses hetzelfde. Voor sommige vakken zijn er voldoende docenten, terwijl andere vakken nu al verdwijnen van de lessentabel. Ook het traject naar een bevoegdheid is per vak anders geregeld. Er kunnen daarom andere oplossingen nodig zijn om tekorten te verhelpen.

Daarom richt de TU Delft zich momenteel specifiek op de aanpak voor de groep bètadocenten in het voortgezet onderwijs. Een team van onderwijsprofessionals is gemobiliseerd, bestaande en nieuwe initiatieven zijn gebundeld. Een belangrijk onderdeel in zo’n proces is laten zien waar je mee bezig bent, zodat meer mensen op de hoogte zijn, zich aansluiten of enthousiast worden voor een onderwijsbaan.

Hier komt de Kabelfabriek in beeld. Voor het hele team is een social media pakket samengesteld dat vrij gedeeld kan worden om de zichtbaarheid te vergroten. Het pakket bestaat uit infographics, quotes en een aantal aanpasbare templates. Een goed vormgegeven social media campagne kan in handen van zo’n gedreven team een hoop doen en kost een beetje.