cursus webdesign

Ontwerp zelf een website. Ontdek de onderdelen waaruit een website is opgebouwd en ontwerp ze zelf. Je leert de basisvaardigheden in HTML, de taal van het web, en eindigt met een wegwijs in de handige (gratis) hulpmiddelen die er zijn.

Bij een goed ontworpen website werken vorm, inhoud en navigatie uitstekend met elkaar samen. Toch worden deze elementen eerst los van elkaar bekeken. Pas in tweede instantie werken we dit uit tot één eindproduct waarin alles samenkomt.

We zetten een flink aantal stappen richting realisatie. Zo bouwen we onze eerste webpagina in HTML en CSS. Aan het eind van de cursus bekijken we welke programma’s en tools beschikbaar zijn om eventueel mee verder te gaan.

Misschien ontdek je dat het bouwen niets voor jou is. Geen probleem. We werken toe naar resultaten en tussenresultaten die gangbaar zijn in de industrie. Met jouw ontwerp kan je gemakkelijk het gesprek met een programmeur aangaan. Zo biedt deze cursus sowieso een prachtige eerste stap naar een eigen website.

Wanneer
De cursus bestaat uit drie avonden met halverwege een warme maaltijd. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt deze cursus drie keer per jaar gegeven. Medio mei en oktober starten we!

Voorkennis en materiaal
Omdat de cursus zich voornamelijk richt op design en in tweede instantie op de realisatie is er geen voorkennis vereist. Neem je eigen laptop mee met hierop in het gunstigste geval Adobe Photoshop en een HTML-editor. Lukt dit niet? Je komt al een heel eind met de programma’s die standaard op de laptop staan.

Kosten
De cursus kost €470,- (excl. BTW). Bij minder dan 3 inschrijvingen wordt de cursus verzet naar een ander moment en kun je opnieuw beslissen of je mee wilt doen.

Inschrijven
Schrijf je hier in voor de cursussen.