CAR ART inspireert anderen en onszelf

Van 12 augustus tot 4 september kun je in Zandvoort de nieuwe tentoonstelling van CAR ART bewonderen buiten bij de boulevard, in het Zandvoorts Museum en in een pop-up museum in het Raadhuis.

CAR ART draait om kunst rond auto’s. Binnen dat thema is van alles mogelijk: de auto als sokkel, auto-onderdelen die omgebouwd worden tot iets nieuws, drive-in films of beelden en objecten met de auto als inspiratiebron.

De Mosauto van Marian Meerbeek. Een soortgelijk object maakte zij eerder. Marian is speciaal gevraagd, toen de organisatie de prachtige locatie met helmgras zag.
De come-back van de Mosauto. Marian Meerbeek maakte een aantal jaar terug voor CAR ART al een overgroeide auto. We hebben haar voor deze editie gevraagd opnieuw een versie te maken in het helmgras.

Inspiratie en organisatie

Voor CAR ART maakt de Kabelfabriek niet alleen telkens weer een nieuwe, uitgesproken vormgeving. Ook het concept zelf en de organisatie komen van ons uit in samenwerking met programmeurs, productie-technici en met verschillende curatoren, zoals id11, Kim Schonewille en nu in Zandvoort Anne Marion Cense.

Deze editie kwam niet zonder slag of stoot tot stand. De tentoonstelling en route die we vóór corona hadden voorbereid was een stuk groter en in een groter samenwerkingsverband. Gezien de bochtige route die we samen hebben afgelegd het afgelopen jaar zijn we heel trots op de huidige iets bescheidenere editie.

Car Art bij Lijm & Cultuur in Delft. Deze editie werden er Buqs verspreid over het hele terrein die willekeurig tikkende geluiden maaketen.
Een blik op de buitententoonstelling van CAR ART bij Lijm & Cultuur vanuit het perspectief van een “Buq”. Buq is een geluidskunstwerk van Teun Verkerk en Joris Hogenboom, waarvan er toen talloze verspreid op het terrein te pas en te onpas een klikkend geluid maakten.

Elke editie een passende vormgeving

Voor ons is er niets mooiers dan elke editie ons weer te buigen over de vormgeving van de tentoonstelling waarbij we proberen een link te leggen met wat er in die editie te zien is. Toen de poster bestond uit een grote olievlek, ontwierpen we voor de signing bijpassende enorme olievlekken onder elk object. Ook de vaten zelf speelden IRL een rol en waren te zien en te horen bij een drumband die er dat jaar op trommelden.

De derde editie van Car Art bestond uit een volledig in elkaar geknipte website, posters en flyers. De voorkanten van de flyers zelf konden als puzzelstukjes in elkaar worden gezet. Het blokkenschema bestond daadwerkelijk uit grote blokken op locatie.

CAR ART inspireert anderen en onszelf - De Kabelfabriek
Filip Jonker exposeerde op CAR ART met zijn keramieken auto. Toen we in het olie-thema de signing ontwierpen stond de naam van de kunstenaar onder elk object op een enorme olievlek.

In de editie in Zandvoort werken we opnieuw met fotocollages, die in sommige gevallen ook geanimeerd voorbij komen op de site of de socials. Bekijk meer Car Art, impressies van de events en van de vele kunstwerken en lees hoe je de tentoonstelling bezoekt via www.carartfestival.nl