Naar index

VERSLAG VAN HET ONDERNEMERSCAFE OP 29 MAART

Afgelopen donderdag was Maarten Kamphuis gastheer van het zeswekelijkse ondernemerscafé in de kabelfabriek.

Zijn bedrijf MBlades ontwikkelt, maakt en verkoopt Europese vechtsportzwaarden over de hele wereld. Maarten gaf een indrukwekkende demonstratie van een sport die we alleen uit ridderfilms kenden. Sinds Maarten een prototype ontwikkelde als afstudeerproject voor zijn TU-studie Industrieel Ontwerpen loopt het storm. Het leverde hem de titel ‘beste afstudeerder’ op en vervolgens de ‘Nationale Sport Innovatieprijs 2010’. Met de aanwinst van deze creatieve technostarter zijn we in de Kabelfabriek heel trots.

Maar er waren meer nieuwe gezichten. Zo ontmoetten we Ineke van Foodfanatic. Zij heeft kort geleden een lunchroom geopend bij DNA in Hal C. Elke doordeweekse dag kun je tussen 12:00 en 15:00 een broodje bij haar komen eten. Ineke zorgt ook voor catering. Je kunt bij haar terecht voor allerlei gerechten, van salades tot Afrikaanse maaltijden. Handig voor wie een groep gasten op bezoek krijgt. Ineke is gastvrouw van het volgende ondernemerscafé op 10 mei en zal ons dan wat van haar gerechten laten proeven.

Ook Rolf Katte is het vermelden waard. Hij heeft een verpakkingsbedrijf en een grote hobby, die hij beoefent in de Kabelfabriek: bier brouwen. Zijn brouwerij heet De Koperen Kat en zijn bier de Blonde Anouk is al op tap verkrijgbaar bij Café Belvédère op de Beestenmarkt. Rolf hoopt snel zijn 20 liter ketel te kunnen vervangen door een 200 liter exemplaar en een proeflokaal te openen in de Kabelfabriek. Rolf wordt graag gastheer van één van de volgende ondernemerscafés. Wij verheugen ons erop.
Wil je je aanmelden voor het volgende ondernemerscafé op 10 mei? Dat kan via de Kabelfabriekfacebook. Gewoon binnenlopen mag natuurlijk ook.

Bekijk hier foto’s van Maartens Mblades demonstratie tijdens het ondernemerscafé van 29 maart.

april 2012

Reageer op dit bericht