Naar index

OPEN MONUMENTENDAG

De Kabelfabriek en Lijm & cultuur doen dit weekend (8 + 9 september) mee met de herbestemmingsroute van de Provincie Zuid Holland.

Herbestemming staat hoog op de agenda van de provincie Zuid Holland en werd logischerwijs het thema van de Open Monumentendag 2012. In Delft loopt de herbestemmingsroute onder andere langs De Koninklijke Gist brocades, de Watertoren, de voormalige TU Bibiotheek, de Pastoor van Arskerk, Lijm & cultuur en de ook de voormalige NKF-hallen.  Het complex aan de oever van de Schie stond jaren leeg voor het pand door creatieve technische pioniers werd bevolkt.

Het rauwe industriële gebied aan de oevers van de Schie vormt al jaren het perfecte decor voor het tweedaagse Car Art festival dat geheel in het teken staat van kunst rond auto’s. Dit jaar vindt Car Art plaats aan de overkant van de rivier bij Lijm & cultuur. Voor hen aan de zijde van de Kabelfabriek worden echter speciale bootjes ingezet die je naar het festivalterrein brengen.

Uw herbestemmingsroute kunt u eindigen bij Lijm & cultuur door een hapje te eten bij één van de foodtrucks en onder het genot van een drankje te genieten van singer-songwriters en talloze bands zoals Hausmagger, Birth of Joy, Wolf in Loveland en de Bazzookas is er een autosauna, dragen dichters voor uit eigen werk in de intieme sfeer van een oldtimer en kun je je laven aan het kunstprogramma dat bestaat uit gerenommeerde nationale en internationale kunstenaars.

Entree is tot 14u gratis,  daarna blijft de prijs schappelijk, voor 7,50 krijg je de hele dag toegang tot het festivalterrein. Meer info op www.carartfestival.nl en http://www.zuid-holland.nl/herbestemming

 

augustus 2012

Reageer op dit bericht