Naar index

Oorkonde

Het is heel bijzonder in lage oplage toch hoge kwaliteit drukwerk te mogen maken met drukinkt in plaats van full-color. De opstartkosten liggen iets hoger en vallen niet weg door de hoeveelheden. Voor een oorkonde die jarenlange inzet representeert wil je iets moois in handen hebben. Het blauw van reflex-blue (de huisstijlkleur van Korenmolen de Haas) bereik je niet op een andere manier.

Een slimme ontwerp-oplossing zorgde alsnog voor een dubbel zo grote oplage. Het binnenvel en de hoes zijn van hetzelfde materiaal gemaakt met dezelfde opdruk, maar op een andere manier gesneden. Er is wat gepast en gemeten bij het maken van de oorkonde, want het plaatsen van het binnenvel en het sluiten van de map moeten soepel gaan. Er hebben talloze prototypes onder het bureau van Lian gelegen om de plaatsing van de vouwen en snedes te bepalen.

Voor ons was deze oorkonde heel bijzonder. Voor de ontvangers ook. Het zijn de vrijwilligers die Korenmolen de Haas draaiende houden. Een aantal van hen wordt bij vertrek in het zonnetje gezet. Met een tekst speciaal voor hen ingeprint in zwart/wit.

oorkonde2-nieuw

februari 2017