Naar index

KUNSTENAARS AAN HET WERK

Kunstenaarsinitiatief id11 heeft voor de zomermaanden zes kunstenaars uitgenodigd voor haar project BUITENgewoon.

De kunstenaars gaan in en rond de voormalige NKF-hallen in Delft kunstwerken maken die geïnspireerd zijn op, of letterlijk verbonden zijn met de locatie. Het eindresultaat zal vrijdag 31 augustus om 17.00 uur worden gepresenteerd.
Uit de ruim vijfenvijftig ingediende projectvoorstellen, zijn zes kunstenaars geselecteerd. Vanaf juni gaan de Nederlandse kunstenaars Jeffry Koopman, Robin Kolleman en Matthijs Muller, de Franse Flora Moscovici, de Amerikaanse Chelsea Leventhal en de Brit Sam Bunn aan het werk in de Kabelfabriek.Jeffry Koopman gaat een grote sculptuur maken van ruwe materialen, die uiteindelijk menselijke trekjes vertoont.Robin Kolleman verwerkt bestaande gebruiksgoederen tot een nieuwe sculptuur, waarmee een andere betekenis wordt gecreëerd.Matthijs Muller maakt speelse beelden, die vervreemdend werken. Als jongetje heeft Matthijs gewerkt in de Kabelfabriek en dit zal zijn weerslag vinden in het werk dat hij gaat maken.

Flora Moscovici laat haar werk ontstaan op basis van de bestaande architectuur. Ze benadrukt details of onopvallende structuren middels kleuraccenten.

Chelsea Leventhal maakt geluidinstallaties met als basis de geluiden van de voormalige NKF-hallen, die middels de ventilatiekappen tot uiting zullen komen.

Sam Bunn reageert op ruimte en materialen die voor handen zijn en bouwt daarmee nieuwe ruimtes die onderdeel uitmaken van zijn videowerk en performances.

De kunstenaars gebruiken de gang in de NKF-hallen als atelier, de exacte locaties waar het werk geplaats wordt komt tot stand in overleg met de eigenaar. Het werk in ontwikkeling is voor publiek te volgen en in juli en augustus zullen de kunstenaars onder de noemer bij wijze van SPREKEN een presentatie houden. Hierbij zullen steeds drie deelnemende kunstenaars zich presenteren en hun werk toelichten.

Voor meer informatie: www.id11.nl

juni 2012

Reageer op dit bericht