Naar index

JONGE DUURZAME ONDERNEMERS

Op 5 april vond in de voormalige NKF-hallen het evenement ‘ondernemende studenten’ van de technische academie van de Haagse Hogeschool plaats.

Een negental studenten die de leergang ‘ondernemen’ hebben gevolgd, kreeg de kans een idee voor een duurzame techniek te pitchen voor een deskundige vakjury.De eerste prijs ging uiteindelijk naar team ‘Green Hands’. Deze groep wil een biologisch afbreekbare plantenpot op de markt brengen, gemaakt van plantafval uit de tuinbouw. De jury vond dit idee het meest innovatief, praktisch goed uitvoerbaar en commercieel interessant.

Green Hands wint met haar idee een aantal interessante prijzen. De groep mag het een maand lang kosteloos gebruik maken van een bedrijfsruimte in de NKF-hallen. Verder krijgt ze juridisch advies ter waarde van € 500, een workshop van Yes! Delft, gebruik van een composietenlab van InHolland, en hulp van Frederic Marcillaud bij het maken van een businessplan.

De (her)ontwikkelaars van de locatie, TCN, Era Contour en Woonbron, vinden het geweldig dat dit soort evenementen hier plaatsvinden. “Wij willen de oude industrie die de kabelfabriek huisvestte langzaam laten verkleuren naar nieuwe bedrijven. Een evenement voor ondernemende studenten sluit perfect aan bij onze visie voor de NKF-hallen om dé plek voor pionierend Delft te worden.”

april 2012

Reageer op dit bericht