Naar index

IN ONTWIKKELING

Buytenhoutttafel is een intiatief dat vooruitloopt op de nieuwe omgevingswet. Belanghebbenden en belangstellenden denken mee over de ontwikkeling van een gebied: Buytenhout-West. Dit is het groengebied aan de oostkant van Delft.

Al tijdens de idee-vorming is er een herkenbare stijl nodig voor bijvoorbeeld uitnodigingen en presentaties. De intiatiefnemers formuleerden samen een bijzondere opdracht. Buytenhouttafel moest herkenbaar zijn, maar er mocht geen logo komen. Het moest een beeldtaal worden waar geen beeld bovenuit mocht steken. Een huisstijl in ontwikkeling, net als het gebied, waar Buytenhouttafel zelf mee aan de slag kan.

We bedachten een illustratiereeks van kleurplaten uit het gebied. In een vastgesteld kleurenpalet zijn er telkens maar gedeeltes ingekleurd. Per uiting kan er worden afgewisseld afhankelijk van de inhoud. De lijnen van de kleurplaten lopen over in het papier (of de website). Dat versterkt het idee dat vorm en inhoud in elkaar overlopen. Dat je niet aan de zijlijn staat bij Buytenhouttafel, maar dat je mee kunt kleuren, mee kunt denken en mee kunt doen.

maart 2019