Naar index

AVG feestje

Het kan je niet ontgaan zijn: er komt nieuwe privacy-wetgeving aan. Misschien zit je nog middenin het inlezen of herstructureren van jouw informatie-stromen. Je kunt het ook zien als een kans! Maak van de AVG een feestje. 🙂

SERVER OPRUIMEN

Onderdeel van de AVG is dat persoonsgegevens niet langer dan nodig mogen worden bewaard. Persoonsgegevens van oud-personeel mogen bijvoorbeeld niet langer dan 7 jaar worden bewaard. Een CV die iemand naar je toestuurt bij een sollicitatie mag maar 4 weken worden opgeslagen. En nieuw is het recht om te worden vergeten als iemand daarom vraagt. De nieuwe wetgeving is daarom een goede gelegenheid de server eens op te ruimen. Waar staat alles van een klant en/of medewerker als iemand “vergeten” wil worden? Hoeveel CV’s en identiteitsbewijzen heb je wel niet op je (mail)server staan? Weg met al die oude data. Dat ruimt lekker op.

DATA-LEK-CHECK

Ook is dit een goed moment om te controleren hoe veilig jouw werkomgeving is. Is jouw data eigenlijk wel versleuteld? Zijn alle pc’s wel geüpdate? Vervang je wachtwoorden, controleer weer eens met wie je welke mappen eigenlijk deelt en hoe je omgaat met back-ups.

OFFLINE-MARKETING

Het marketinglandschap zal er iets anders uit gaan zien. Als individu ben je hier waarschijnlijk erg tevreden mee. Voor jouw organisatie betekent het misschien een aanpassing hoe je bijvoorbeeld sociale media inzet. Een look-a-like-advertentie aanmaken in Facebook gaat waarschijnlijk niet meer. Voor het gebruik van deze meta-data heeft Facebook immers geen expliciete toestemming. Dit biedt ook kansen. Kijk eens met een nieuwe blik naar jouw campagnes en overweeg een nieuwe aanpak. Integreer weer eens wat off-line-media in jouw campagne-strategie. (Dat is iets waar wij natuurlijk graag over meedenken.)

NIEUW KLANTCONTACTMOMENT

Het regelmatig opschonen van het klantenbestand biedt een mooie aanleiding voor een nieuws structureel klantcontact-moment. Heb je al lange tijd geen contact meer met een opdrachtgever? Vraag in dit kader of hij het archief in mag, gewist wil worden of misschien gebruik wil maken van een leuke nieuwe aanbieding. 😉

MAILING NAAR KLANTEN

Heb je de boel op orde? Dat is positief nieuws! Stuur een mailing de deur uit naar al jouw klanten hoe je omgaat met hun persoonsgegeven. Mailing, mailing? Mag dat wel? Zoveel verandert er ook weer niet na 25 mei. De wetgeving over mailinglijsten zijn vrijwel hetzelfde gebleven.

mei 2018